Coronanieuws KIO

Adviezen en maatregelen om verspreiding corona te beperken | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl
Wij vragen alle bezoekers, familieleden, medewerkers om alert te blijven op klachten en tijdig maatregelen te nemen die u allen inmiddels bekend zijn en te vinden zijn via deze link op Rijksoverheid.nl.

Op de locaties is het dragen mondmaskers niet meer verplicht voor de medewerkers. In bijzondere situaties kan er wel besloten worden tot het tijdelijk dragen van medische mondmaskers bijv. bij een groot risico op besmettingen.

Aandachtspunten voor het groepsvervoer van mensen met een verstandelijke beperking
Hieronder worden extra voorzorgsmaatregelen benoemd die in deze fase nodig zijn bij het groepsvervoer van mensen met een verstandelijke beperking (advies RIVM).

De gezondheidscheck is vereist voor aanvang van het vervoer. De vervoerder maakt met de opdrachtgever afspraken over de uitvoering hiervan.
Tijdens het vervoer en bij het in- en uitstappen dragen de cliƫnten en de chauffeur een medisch mondneusmasker ten minste type II.
Personen worden zo veel mogelijk vervoerd in groepen met een vaste samenstelling.
Tijdens het vervoer staat de ventilatie (luchtverversing) aan.
Oppervlakken die tijdens gebruik veel worden aangeraakt, zoals deurhendels en handgrepen, worden na de rit gereinigd met water en zeep (bijvoorbeeld allesreiniger) of reinigingsdoekjes.