Nieuws

De laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en activiteiten.

Opening nieuwe woning Hoefbladstraat Heinkenszand

Jens gaat voorop tijdens de ‘lawaai-verhuizing’. Hij heeft groot gelijk, want hij maakt met zijn pannendeksels ook het meeste geluid. © Johan van der Heijden
Lawaaioptocht naar nieuwe woning: ‘Deze kinderen horen gewoon thuis in een wijk’

HEINKENSZAND – Een djembé, triangels of gewoon een set pannendeksels: de kinderen van KIO in Heinkenszand hadden bijna letterlijk alles uit de kast gehaald. Ze gingen verhuizen, en dat mocht de buurt weten.

Martijn de Koning 10-03-22, 21:57
Negen kinderen die wonen bij KIO trokken donderdagmiddag in een gloednieuwe woning in de wijk Over de Dijk in de Hoefbladstraat in Heinkenszand. Dat was niet ver van hun oude huis aan de Sleutelbloemstraat, dus de ‘verhuizing’ kon te voet, samen met vaders, moeders, opa’s en oma’s. En dat ging gepaard met veel lawaai.

Ook een woning in ‘s-Heerenhoek
KIO is een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. De stichting biedt onder meer dagbesteding en begeleid wonen aan. De woning in Heinkenszand is niet de enige nieuwe stek van de stichting: over een paar maanden opent KIO ook een woonlocatie in de oude dokterswoning aan de Werrilaan in ‘s-Heerenhoek.

We gaan deze kinderen toch niet wegstoppen?

Mary Korten, Directeur KIO
Tegen de komst van de zorgwoning in Heinkenszand was wel wat bezwaar uit de buurt. Buren stapten zelfs naar de rechter om de bouw tegen te houden. De woning ziet er vanbuiten heel ‘normaal’ uit en staat gewoon tussen andere huizen. Logisch, vindt KIO-directeur Mary Korten. ,,We gaan deze kinderen toch niet wegstoppen? Hier voelen ze zich thuis, horen ze erbij.”

Omwonenden zijn onder meer bang voor verkeersoverlast. ,,Tja”, zegt Korten ,,Er staat inderdaad wel eens een auto voor een huis in de buurt. Maar het gaat om openbare parkeerplekken. En volgens mij is er in de wijk parkeergelegenheid genoeg.” KIO heeft meer woonlocaties in de buurt. ,,Daar krijgen we verder nooit klachten over”, zegt Korten.

Maar goed, genoeg teruggekeken. Nu eerst een feestje. ,,En we gaan snel een rondje doen door de buurt. Ons even netjes voorstellen.”

Verder lezen

Loes en Enrico in Down met Johnny: ‘ik word rustig van camera’s’

NISSE – ,,Hij is heel aardig.” De ogen van Loes van Belzen stralen. ,,Hij maakt mooie programma’s.” ,,Een aardige, spontane gozer”, vult Enrico van Bezooijen aan. ,,En ook heel knap”, gniffelt Loes. ,,Huh, is hij knap? reageert Enrico van Bezooijen verbaasd. ,,Ja”,zegt Loes, Enrico schudt met zijn hoofd. Nee, echt knap vindt hij tv-presentator Johnny de Mol niet.

Loes van Belzen (24) uit Lewedorp en Enrico van Bezooijen (16) uit Middelburg hebben meegedaan aan Down met Johnny. Een tv-programma waarin mensen met een beperking de hulp van Johnny de Mol inroepen om wensen van iemand anders uit te laten komen. ,,En toen werd ik gevraagd of ik wilde meehelpen om de wens van Loes in vervulling te laten gaan”, vertelt Enrico. ,,Loes haar grote wens is vrede op aarde, beroemd zijn en heel erg veel BN-ers ontmoeten.” Enrico had een geheime afspraak met Johnny de Mol in Hilversum om te vertellen wat de grote wens van Loes was. Een paar uur later werd Loes verrast door een team van het programma tijdens haar werk. Ze was geselecteerd.

 

‘Ik heb Carlo Boszhard ontmoet’

Er zijn op verschillende plekken opnames gemaakt. Zo zijn ze naar Shownieuws geweest, naar Veronica Inside en het absolute hoogtepunt was een rode loper-event  in het Tuchinskytheater in Amsterdam. ,,Bij de première van Frozen 2″, vertelt Loes. ,,Ik ging heel veel vragen stellen. Ik heb Carlo Boszhard ontmoet. En Jim Bakkum, Dennis Weening, Martijn Krabbé, Tess Milne, Nikki Plessen”, somt ze op. ,,Ik vraag meestal naar de laatste nieuwtjes.  Bijvoorbeeld Remy Bonjasky kickbokst en ik heb hem gevraagd over kickboksen. En ik kreeg van Jim Bakkum een zoen op mijn wang. Of het spannend was? Nee hoor, ik word rustig van camera’s.”

 

Dikke vrienden

Hoewel de hoofdrol was weggelegd voor Loes, was Enrico ook mee naar alle opnames. Dus ook naar het rodeloper-event in Amsterdam. ,,Ik was bij de persconferentie”, vertelt hij. ,,Daar waren allemaal journalisten en cameramannen.” Enrico en Loes kennen elkaar van hun werk, bij Koek en Leut, een dagbesteding van stichting KIO. ,,We zijn dikke vrienden”, vertelt Enrico en hup, de handen vliegen weer omhoog om elkaar een high five te geven. Eigenlijk hebben ze geen tijd om nog meer vragen te beantwoorden. Het is plotseling druk. In de tearoom is een groep van tien man neergestreken. Die willen allemaal koffie met wat lekkers er bij. Samen met collega Mealana  voorzien ze de gasten snel van hun drinken. Mealana was niet mee naar de opnames en dat vindt ze achteraf wel jammer. ,,Ik zou het ook heel leuk vinden om mee te doen.”

De aflevering van Down met Johnny waar Loes en Enrico te zien zijn komt woensdagavond op de televisie. ,,Om half negen op SBS6″, zegt Loes.

Bron PZC: https://www.pzc.nl/bevelanden/loes-en-enrico-in-down-met-johnny-ik-word-rustig-van-camera-s~abfb4621/
Aflevering: https://www.kijk.nl/programmas/down-met-johnny/FMOAfiH68Uz/seizoen/110422056410/afleveringen/video/empty_episode-down-met-johnny-s2-e5-2020-02-11/LEePGUpD8DR

Verder lezen